groepsfoto team widb

Jagende Europese wilde kat

Om 06.00 uur gaat mijn wekker.  Met pijn en moeite staat Keihardenatuur op. Ik ben al klaarwakker en vind het tijd om het veld in te gaan. Een kwartier met de auto verder, komen we in het bos aan, eigenlijk iets te laat. Na een mooie wandeling van een uur of twee zien we  niet veel spannends. Wat reeën, vele kleine zangvogeltjes, voornamelijk vinken en mezen. Maar helaas niet de doelsoort van onze trip: de Europese wilde kat Felis silvestris silvestris.

Wilde kat? Noodstop!

Op de terug weg rijden we nog even rond en in mijn ooghoeken zie ik wat bewegen. We stoppen de auto. Ik neem een foto.  Ja hoor, het is een WILDE KAT! Een echte WILDE KAT! Snel alles gereed om uit te stappen. Zodra de motor van de auto uit gaat, vlucht hij het bos in. De ochtend kan niet meer stuk. Maar ja, we hebben nog geen goede foto…

Onverwacht geluk

Later op de ochtend vind ik een goede plek om reeën en herten te gaan kijken. In schemering gaan we op pad. Op het pas gemaaide veld naast de auto beweegt wat. Snel verrekijker pakken en de camera bij de hand houden. Goed kijken, nogmaals, is het echt? Ja!! Weer een wilde kat en ditmaal dichterbij dan die van vanochtend. Gelukkig maakt hij zich ditmaal niet uit de voeten. De wilde kat gaat gewoon door met jagen. Hij weet zelfs een prooi te vangen! Wat ongelofelijk tof en het staat ook nog eens op film.  Persoonlijk vind ik dit het vetste (katten)filmpje op YouTube.

Tip: bekijk de video in HD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *