groepsfoto team widb

Daten de bloemen en de bijtjes

Laatst had ik een date met een leuke jongen. Feestje, babbel, vlindertjes. ’t is de natuur h√®. Op onze eerste date gingen we naar buiten -geen overleg mogelijk- bij de hei achter mijn huis. Camera mee. Want, mocht het een saaie huismus blijken, dan kon ik mezelf in ieder geval nog vermaken. De eerste indruk was bijzonder en spontaan. Ik had nog nooit iemand gezien die een hele paprika gewoon zo ‘uit het vuistje’ eet. Nu wel dus. Voor het gemak noem ik het datemateriaal even zo. Gelukkig was het erg gezellig en bleek Paprika, die normaal alleen Amsterdamse uitlaatgassen inademt, het ook heerlijk te vinden om even zuurstof te happen in het bos.

Op naar Schier

Paprika is opgegroeid op Schiermonnikoog. En Natuurliek zegt nooit ‘nee’ tegen de zee. Daarom gingen we voor een 2.0 date een weekend naar het eiland. Het arme schaap dacht natuurlijk dat ik voor hem kwam, maar halloooo -vogels!- Paprika heeft net een nieuwe camera en had zijn ‘statief’ -een oranje knuffelhond- meegenomen. We deden allebei lekker ons ding. Hij rende het strand op. Ik dook de bosjes in.

Rupsen romance

Schiermonnikoog heeft de breedste stranden van Europa. En dat was goed te merken, want als je ‘even’ naar zee wilde lopen was je gelijk twintig minuten verder. Wel twintig prachtige minuten. Wat een ruimte. Wat wolken. Wat een kleuren.  Een ander hoogtepunt was toch wel de rups van de grote beervlinder. Zijn beharing doet een beetje denken aan een stekelvarken. We lagen op de grond naar zijn moves te kijken.

Haan in de vlaggenmast

Op Schier vieren ze bijzondere tradities. Bijvoorbeeld met Pinksteren. Het is de bedoeling dat jongeren rond middernacht een haan stelen uit iemands tuin. Die haan wordt dan in een mandje omhoog getakeld en in een mast gehangen. Dan roept iedereen heel hard iets van ”jeuhh”. Vervolgens moet meneer haan drie dagen in zijn mandje vertoeven. Op water en brood. Bij deze traditie hoort ook een aantal dierenactivisten dat zich vastketent aan een boom. Gezellig.

Wat ik naast een vent nog meer had gescoord

En de foto’s? Als je ze naast elkaar ziet, lijkt het net alsof we allebei op een andere vakantie waren. Paprika fotografeert vooral mooie landschappen en ontzettend knappe meisjes (ik noem geen namen). Ik zet liever alles wat vliegt en kruipt op de foto.

Mijn buit:
-Collectie van net weggevlogen scholeksters
-Nestje jonge meeuwen
-Jacobsvlinder
-Lepelaar
-Zwartkop die ik een kwartier achtervolgde -bleek een koolmees-
-Een échte zwartkop
-Kwal
-Paprika die een oranje knuffelhond als statief gebruikt
-Bergeenden, boerenzwaluwen, nijlganzen, drieteenstrandlopers, kluten, graspiepers, visdiefjes, aalscholvers en een overdosis meeuwen(poep).