Zengende zomerhitte & afstuderen

Het is de laatste maanden ontzettend mooi weer, althans dat heb ik gemerkt aan de warmte die in het lokaal hing tijdens mijn afstuderen. Van de natuur heb ik de laatste tijd weinig mee gekregen en nu ik bijna klaar ben het afstuderen is het zo warm dat de mussen letterlijk van het dak vallen.

Zonde, want het gaat al zo slecht met de heggenmus, de huismus en de ringmus in Nederland. Niet alleen mussen hebben last van de warmte maar bijna alle inheemse vogelsoorten. (TIP: als je deze vogels wilt helpen zet  dan een bakje water in de tuin, waarin vogels kunnen badderen of drinken).

Toch zijn er ook vogels die dit warmere klimaat wel kunnen waarderen. Denk maar eens aan de bijeneter. Vorige eeuw konden we alleen maar dromen dat hij in ons “koude” kikkerlandje voorkwam, maar sinds 2010 broed deze soort op diverse locaties in Nederland. Nog een opvallende verschijning is de flamingo. Deze zien wij de afgelopen jaren ook steeds meer in Nederland verschijnen. Vroeger waren dit meestal ontsnapte exemplaren. Echter broeden er Europese flamingo’s vlak over de grens bij Duitsland en foerageren zij in heel Nederland.

Bijeneter met prooi

Nederland begint steeds meer op Zuid-Europa te lijken! Dus mocht je nu niet op vakantie gaan, wees niet getreurd. Hier in Nederland zijn genoeg unieke en kleurrijke dieren om op de foto te zetten. Pak je camera en check de gegevens op waarneming.nl en wie weet schiet jij wel veel beter plaatjes dan je maatje in Zuid-Frankrijk. Wij zijn benieuwd naar het beste wildlifekiekje van deze zomer!

Deel jouw beste foto met ons op sociale media via #widb of @waarisdatbeestje.

The following two tabs change content below.

Reespons

Reespons is jager en vlogger. Gewapend met zijn camera kom je hem overal tegen. Hij geeft je een kijkje in de keuken van jacht, wildbeheer en schadebestrijding. Hij herkent het geslacht en leeftijd van een ree op grote afstand of een vogel aan zijn vleugelslag. Als je zin hebt in een stukje gans voor op je barbecue moet je bij Reespons zijn. Bovenaan zijn bucketlist staat de visarend.

Roep maar raak!