Zeearend én visarend (Estland)

Door: Reespons

Jaaaa! De eerste doelsoort is binnen. ‘Een zeearend!’ Klinkt er van achter uit de bus. Al voordat dit gezegd is, gaat de bus vol in de ankers. De deur open en zo snel mogelijk het veldje op richting zee. We zijn in Lahema National Park in Estland. Samen met Tjillp en Keihardenatuur en onze vogelvrienden Tim en Rick zijn we al drie weken door Estland aan het touren (hier later meer over). Tot nu toe veel arenden gezien maar nog geen enkele arend goed op de foto kunnen krijgen. Dus dit is onze kans.

We zien op een paar honderd meter een vogel vliegen met de spanwijdte van een deur… dat kan niet missen. Dit is een zeearend! Vijf man met allemaal een goede camera, het zou toch moeten lukken om een goed plaatje te schieten? Helaas, na een paar keer over de zee gecirkeld te hebben verdwijnt de zeearend achter het riet. Wel zien we nog een bruine kiekendief die aan het foerageren is.

 

Ongeveer vijf minuten later komen we aan bij een vogelkijkhut, vanaf hier kunnen wij over het riet uitkijken op zee en op enkele kleine eilandjes. Het duurt niet lang of de zeearend die wij net zagen, cirkelt weer boven zee. Hij maakt een duik en jahoor: een vis. Mijn camera had er ondertussen genoeg van maar die van Martijn had dit prachtig op beeld. Nadat hij de vis had gevangen streek hij neer op een steen naast….nog een zeearend! Dit keer een juveniel exemplaar.

Na een prachtige overdracht van de vis en vele foto’s verder komt er opeens van uit het niets een visarend aan vliegen. Een visarend, mijn doelsoort! Wat een prachtige vogel. Hij komt steeds dichterbij. Voor de vogelkijkhut blijft hij bidden en duikt dan ineens omlaag. Ook de visarend heeft een vis te pakken. Hoe vet is dit! Niet alleen dat hij een vis vangt maar ook dat ik als eerste mijn doelsoort binnen heb. Nu is het aan jullie NatuurRocks, NatuurLiek, Tjilp en Keihardenatuur om jullie soort te spotten. Oh ja, mijn nieuwe doelsoort? Dat is Nederlands grootste uil, de OEHOE.

The following two tabs change content below.

Reespons

Reespons is jager en vlogger. Gewapend met zijn camera kom je hem overal tegen. Hij geeft je een kijkje in de keuken van jacht, wildbeheer en schadebestrijding. Hij herkent het geslacht en leeftijd van een ree op grote afstand of een vogel aan zijn vleugelslag. Als je zin hebt in een stukje gans voor op je barbecue moet je bij Reespons zijn. Bovenaan zijn bucketlist staat de visarend.

Roep maar raak!