Vacature manager (insecten) hotel

Misschien herken je het wel, van die momenten dat je ECHT graag iets wilt maken. Dat had ik dit weekend. Gelukkig probeer ik deze behoefte dan wel op een functionele manier in te zetten.

Zelf vind ik het altijd stom dat insectenhotels in de winkel altijd zo extreem perfect (en duur) zijn. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Wel moet ik jullie zeggen dat het maar goed is dat (de meeste) insecten niet zo kieskeurig zijn. Als je maar je best hebt gedaan, zeggen lieve moeders dan altijd.

Metselbij aan het metselen

Boodschappenlijst
Als je het slim bekijkt, kun je eigenlijk met spullen die je thuis hebt liggen al een insectenhotel maken. Het enige wat ik apart heb gekocht zijn een aantal bamboestokken voor €2,50. Het geeft ook een goed gevoel om de insectenhotels van €30,- te kunnen laten staan moet ik eerlijk bekennen. Eens een Hollander, altijd een Hollander.
Verder heb ik de volgende materialen gebruikt:

  • Plank van een oude kast
  • Twee stammetjes van een oude tak
  • Boormachine
  • Schroeven
  • Kniptang
  • Zaag

De overige spullen die wel op de foto, maar niet in de lijst zijn waren fantastische hersenspinsels die niet zo goed hebben gewerkt. Of je moet heel technisch zijn en dit soort dingen kunnen plannen.

Benodigdheden
Weer een nieuwe aflevering van ‘Het (insecten) Blok’

The buildingsite
Voordat je begint is het handig om te weten of je pleisters in huis hebt. You know, just in case. Daarna kan je beginnen met zagen. Ik heb zelf gewoon een aantal plankjes gezaagd, maar ik ben zo vrij geweest om ze achteraf even op te meten! Dus hierbij het DIY boor-het-in-elkaar-pakket.

  • Twee zij planken (10x10cm)
  • Twee dak planken (27cmx10cm) en (25cmx10cm)
  • Bodemplank (10x25cm)

In het kader van het leren van andermans fouten: de twee dakplanken schroef je tegen elkaar aan. Als je dus twee planken van dezelfde afmeting neem dan wordt een kant van het dak langer dan de andere en moet je weer zagen. Zoals je merkt, inzicht is niet geheel mijn ding.

Fase1 insectenhotel
Een huis wordt een thuis (met een gelijk dak)

Als je dit allemaal hebt gezaagd komt eigenlijk het makkelijke deel. Alles gewoon lekker in elkaar boren! Hier en daar een schroef erin totdat het vast zit. Het maakt toch niet uit hoe het er uit ziet. Het is vooral belangrijk dat het huis niet instort zodra de bewoners erin zitten.

Fase 2 insectenhotel
Dit kunnen we allemaal

All inclusive hotel
Nadat je alles in elkaar heb geknutseld en de pleister-la hebt geplunderd, kun je lekker achterover zitten en genieten van je kunstwerk. Het leukste is natuurlijk om de insecten te zien genieten. Zet het hotel op een plek waar het niet te nat wordt en de wind er niet direct in waait. Als je nu ook nog wat bloemen in je tuin hebt staan is het gelijk geupgrade naar een All inclusive hotel! 24-uur open buffet, ideaal toch! Dan komen de gasten snel genoeg een kijkje nemen bij de nieuwste hot-spot in de buurt.

En dat allemaal in een middagje werk, je eigen insectenhotel.

Eigen insectenhotel
De ‘gasten’ zullen je om de oren vliegen!

 

The following two tabs change content below.

Natuurrocks

Natuurrocks heeft een enorm enthousiasme over alles wat leeft. Ze heeft een hele toffe werkplek, namelijk bij dierentuin GaiaZOO. Ook organiseerde ze dit jaar de BioBlitz, een 24 uur durende inventarisatie naar wilde planten- en diersoorten in de Zoo. Natuurrocks wordt ontzettend blij van jonge dassen en vuurvliegjes. De soort die ze écht ooit graag wil zien is de eikelmuis.

Laatste berichten van Natuurrocks (toon alles)

Roep maar raak!