Koekoek: Johann Prescher

De koekoek is onze ‘mystery guest’. De vreemde vogel in het Waar is dat beestje -nest. Iedere keer krijgt iemand uit het vakgebied de ruimte om ons te verrassen met iets inspirerends.

Johann Prescher

Johann Prescher (30) werkt als ecologisch medewerker bij onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga. Zijn lievelingsdieren zijn slangen en vleermuizen. Vanaf oktober is hij helemaal niet meer uit het bos weg te denken. Dan start hij als boswachter voor Natuurmonumenten in de Wieden!

 1. Wat is je mooiste natuurmoment?
  Tijdens meervleermuisonderzoek zag ik een ottermoeder met drie jongen.

 2. Wat is je meest *** natuurmoment?
  Tijdens het fotograferen van een mooie torenvalk toeterde een voorbijgaande automobilist. Toen was de vogel letterlijk en figuurlijk gevlogen.

 3. Welke soort staat er bovenaan je bucketlist?
  Ik kan niet kiezen, dat zijn namelijk heel veel soorten.

 4. Waarom heb jij de tofste baan ooit? En waarom?
  Ik heb zeker de tofste baan ooit! Veel buiten en werken met zowel mensen als de natuur. Hoe mooi is het als je kunt bijdragen aan vooruitgang van de natuur in plaats van achteruitgang?

 5. Voor welk dier ben je bang?
  Irukanji-kwallen, denk ik. Als ik ooit ga snorkelen in een gebied waar deze voorkomen zou ik toch bang zijn.

 6. Wat is ‘jouw’ lievelingsplek in NL?
  Vogelkijkhut de Auken in de Wieden, hier heb ik uren doorgebracht. Zo dichtbij de bewoonde wereld en toch een wereld op zich.

 7. Als je iets kon veranderen aan de natuur in NL, wat zou je dan doen?
  Ik zou niet weten waar ik moet beginnen, zoveel zou ik graag anders zien. Mijn grootste ergernis op dit moment is de grote hoeveelheid aan huizen die potentieël ongeschikt worden gemaakt voor vleermuizen. Natuurwetgeving verplicht onderzoek naar aanwezigheid, bij aanwezigheid worden maatregelen getroffen om de vleermuizen niet te schaden. Echter, er wordt achteraf nagenoeg nooit gekeken of deze maatregelen hun doel goed hebben bereikt.

Filmpje: Johann maakte deze prachtige close-up van een adder die hij tegenkwam.

Wil je nog meer Johann? Volg ‘m!
Twitter: @PrescherJohann
Instagram: johann_prescher

 

 

The following two tabs change content below.

Keihardenatuur

Keihardenatuur (Martijn Struijf) ook wel bekend van het beroemde filmpje waarbij er een das aan zijn schoenen snuffelt, is bijna ieder vrij uurtje in het bos te vinden. Met zijn baan bij Landschap Noord-Holland werkt hij aan een betere biodiversiteit. Ook reist hij graag, bijvoorbeeld naar de Baltische staten, om de mooiste plekken te ontdekken.

Roep maar raak!