Wie zijn wij?

Waar is dat beestje is een vriendengroep met een grote passie voor natuur. We laten zien dat de Nederlandse natuur fantastisch is! De vooroordelen ”Nederland is volgebouwd’’, ‘’vogelen is voor bejaarden” en ‘’mooie natuur heb je alleen in het buitenland’’ vegen we van de baan. Natuur is leuk, tof, prachtig, ontroerend, rauw en verrassend. Volg onze blogs/vlogs en ga mee op avontuur.

Even voorstellen:

Martijn Struijf

Keihardenatuur (Martijn Struijf) is bijna ieder vrij uurtje in het bos te vinden. De dassen liggen letterlijk aan zijn voeten. Hij werkte bij Landschapsbeheer Drenthe aan de biodiversiteit in het gebied en start vanaf september bij Landschap Noord-Holland.  Ook reist hij graag, bijvoorbeeld naar de Baltische staten, om de mooiste plekken te ontdekken. Martijns doelsoort is de roerdomp.

Natuurliek

Natuurliek (Lieke Kragt) is vaak buiten te vinden met haar stalen ros (racefiets) of echte  ros (paard Wallace). Deze ex- Vroege Vogel fietst graag ’s ochtends van de Hilversumse heide naar haar werk bij IVN Natuureducatie in hartje Amsterdam. Haar favoriete vogel is de drieteenstrandloper. Nummer 1 op haar bucketlist is de boomkikker.

Roxan

Natuurrocks (Roxan Havik) heeft een enorm enthousiasme over alles wat leeft. Ze heeft een hele toffe werkplek, namelijk bij dierentuin GaiaZOO. Ook organiseerde ze dit jaar de BioBlitz, een 24 uur durende inventarisatie naar wilde planten- en diersoorten in de Zoo.  Natuurrocks wordt ontzettend blij van jonge dassen en vuurvliegjes. De soort die ze écht ooit graag wil zien is de eikelmuis.

Reespons

Reespons (Arjan Ponsen) is jager en vlogger. Gewapend met zijn camera kom je hem overal tegen. Hij geeft je een kijkje in de keuken van jacht, wildbeheer en schadebestrijding. Hij herkent het geslacht en leeftijd van een ree op grote afstand of een vogel aan zijn vleugelslag. Als je zin hebt in een stukje gans voor op je barbecue moet je bij Reespons zijn. Bovenaan zijn bucketlist staat de visarend.

Tjillp

Tjillp (Jillian Groeneveld) was vroeger niet weg te slaan bij de documentaires van David Attenborough. Tegenwoordig legt hij de natuur zélf vast met zijn asociaal grote lens. Daarmee verpest hij gelijk de fotofun voor de rest van de crew, want niemand kan tippen aan zijn kwaliteit (stiekem zijn we gewoon stikjaloers). Zijn droom is om van fotografie zijn werk te maken en daarmee andere mensen enthousiast te maken over de natuur en de bescherming daarvan. Jill kan pas gelukkig sterven als hij een zeearend in actie voor zijn lens heeft gehad.

Waar is dat beestje?