De koekoek

De koekoek is onze ‘mystery guest’. De vreemde vogel in het Waar is dat beestje -nest. Iedere keer krijgt iemand uit het vakgebied de ruimte om ons te verrassen met iets inspirerends.

Koekoek #6 – Valentijn van Bergen

Valentijn van Bergen (29) doet onderzoek naar één van de weinige vogelsoorten, die bijna alleen in Europa voorkomt: de rode wouw. Valentijn is namelijk research-assistent bij Die Schweizerische Vogelwarte.

Koekoek #5 – Joke Priester

Joke

Joke Priester (36) rijdt dagelijks tussen de giraffes en luipaarden door. Jazeker, in Nederland! Ze is namelijk 1e medewerkster Educatie en Beleving bij Safaripark Beekse Bergen. Daar geniet ze dagelijks van haar lievelingsdier, de neushoorn (die ziet er nog zo lekker prehistorisch uit).

Lees het interview

Koekoek #4 – Eddy Zoëy

Eddy

Eddy Zoëy (50) was te zien in het programma ‘In de Ban van de Condor’ en heeft op dit moment wekelijks opnames voor ‘Natuurlijk Zoëy’, een natuurprogramma op RTV-Utrecht. En hij is toch wel nét iets meer vogelaar dan muggenliefhebber. Tijd om Eddy te bekogelen met natuurvragen…

Lees het interview

Koekoek #3 – Tim Hogenbosch

Boswachter TimTim Hogenbosch (34) staat beter bekend als ‘boswachter Tim’. Hij werkt bij Staatsbosbeheer, springt  vol overgave in modderplassen, is bijna jaloers op zijn eigen baan, speurt het internet én het bos af naar toffe natuurplaatjes en laat zijn  gezicht onder smeren met eten door dochter Roos.

Lees het interview

Koekoek #2 – Tim Visser

Waar is dat beestjeTim (30) is net terug van een filmtrip in National Park Gran Paradiso (Italië). Hij reist over de hele wereld en ontdekt daar de mooiste natuur.  Hij werkt onder andere als natuurfilmer voor Vroege Vogels en heeft daarnaast zijn eigen filmbedrijf Wild Step.

Lees het interview

Koekoek #1 – Johann Prescher

Johann Prescher

Johann Prescher (30) werkt als ecologisch medewerker bij onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga. Zijn lievelingsdieren zijn slangen en vleermuizen. Vanaf oktober is Jopie helemaal niet meer uit het bos weg te denken. Dan start hij als boswachter voor Natuurmonumenten in de Wieden.

Lees het interview