Ongelofelijke dassenervaring in Drenthe

Door: Keihardenatuur

Ik was vroeg in de ochtend in het veld om te luisteren naar broedvogels. Ik hoor diverse vogelgeluiden om mij heen zoals de tjiftjaf, zwartkop, winterkoning en de grote bonte specht. Dan hoor ik een paar meter van mij vandaan geritsel uit de struiken…

Da’s dichtbij

Ik stop met lopen en pak voor de zekerheid mijn camera. Wat mij dan overkomt had ik niet kunnen bedenken. Een grijs lijfje met een zwart witte snuit komt uit de struiken te voorschijn. Een das op slechts een paar meter afstand!

Schoensnuffelaar

Het is een jonge das die dit jaar nog geboren is.  Het dier is op ontdekkingsreis is niet ver van zijn burcht vandaan. Waarschijnlijk nog nooit eerder geconfronteerd met de geur van een mens wat hem kennelijk zeer nieuwsgierig maakt. Hij komt steeds dichter en dichterbij totdat hij met zijn snuit bovenop mijn schoenen staat. Een unieke en onvergetelijke ervaring in de Nederlandse natuur.

The following two tabs change content below.

Keihardenatuur

Keihardenatuur (Martijn Struijf) ook wel bekend van het beroemde filmpje waarbij er een das aan zijn schoenen snuffelt, is bijna ieder vrij uurtje in het bos te vinden. Met zijn baan bij Landschap Noord-Holland werkt hij aan een betere biodiversiteit. Ook reist hij graag, bijvoorbeeld naar de Baltische staten, om de mooiste plekken te ontdekken.

Roep maar raak!