Blog: Vrolijke fluiter en rennende reeën

Vrolijke fluiter
Om 19.30 uur betreed ik het bos, dit doe ik alles behalve stil. Door de droogte van de afgelopen weken lijkt alles wat ik aanraak te veranderen in een alarmsysteem en mocht er zich nog een dier in mijn nabijheid bevinden dan is het nu zeker gevlucht. Niet gek dus dat ik het eerst half uur niks zie.  Maar naar een half uur is de rust wedergekeerd en komt het bos tot leven. Ik zie grote bonte en zwarte spechten, gaaien, vinken, mezen en zelfs een sperwer. Het meest bijzondere vind ik toch de fluiter (Phylloscopus sibilatrix) die op het takje voor mij gaat zitten en mij zorgvuldig observeert.

Rennende Reeën
Terwijl ik de vrolijke fluiter observeer, lijkt het als of er achter mij een olifant door een porseleinkast heen aan het banjeren is. Ik kijk om en zie twee roodbruine schimmen mijn kant op komen rennen. Nogmaals goed kijken en ik kan het beter waarnemen. Twee jonge reegeiten komen mijn kant op. Ik blijf doodstil zitten want zodra zij een beweging waarnemen zijn ze weg. Op dit moment staat de voorste reegeit op 10 meter bij mij vandaan en loopt mijn kant op. Shit, mijn camera staat uit. Voorzichtig, zonder te veel te bewegen, probeer ik snel mijn telefoon te pakken. Terwijl de eerst reegeit mij gepasseerd is, blijft de andere twijfelend achter mij staan. Dit is mijn kans! De reegeit loopt achter wat naaldbomen. Dit bied mij de kans om mijn telefoon te pakken en te filmen. Op ongeveer 5 meter komt ze achter de naaldbomen vandaan en loopt rustig verder.  Wat gaaf dit, een ree zo dichtbij! Nu heb ik dit natuurlijk wel vaker mee gemaakt maar elke keer blijft het een bijzonder moment. Ik wilde dit filmpje eigenlijk bewaren, maar ik moet het gewoon delen! Zo tof is het! Zo nu ben je aan het einde van dit stukje gekomen, ik klap mijn laptop dicht en ga naar het bos. Op zoek naar reeën in alle stilte 😉, probeer het ook eens want dat is zeker de moeite waard.

 

The following two tabs change content below.

Reespons

Reespons is jager en vlogger. Gewapend met zijn camera kom je hem overal tegen. Hij geeft je een kijkje in de keuken van jacht, wildbeheer en schadebestrijding. Hij herkent het geslacht en leeftijd van een ree op grote afstand of een vogel aan zijn vleugelslag. Als je zin hebt in een stukje gans voor op je barbecue moet je bij Reespons zijn. Bovenaan zijn bucketlist staat de visarend.

Roep maar raak!