Blog: reespons met lentekriebels

Na een gezellige avond met vrienden fiets ik (lichtelijk aangeschoten) naar huis. Het geluid van kolganzen, die op weg zijn naar het hoge noorden, verraadt dat de lente snel zal intreden; iets waar ik altijd erg vrolijk van word.

Wintergasten bummer
Het hoog jodelende en kakelende gegak van de kolganzen doet mij de volgende dag besluiten om op pad te gaan met de camera. Camera mee, check. Statief mee, check. SD-kaart met voldoende ruimte, check! Ganzen…….te laat. De kol -en brandganzen die afgelopen week volop aanwezig waren, zijn nu met de noorderzon vertrokken. Helaas dus geen vlog over wintergasten, sorry ‘Waar is dat beestje’ crew 😉

De vogel die zijn eigen naam roept
Hoewel de ganzen er niet zijn, blijf ik toch nog even kijken naar de hazen die aan het rammelen zijn. Opeens hoor ik in de verte een geluid dat ik al een tijdje niet heb gehoord. ‘Gruttooo, gruttooo’ klinkt het heel zachtjes, ik rij een stukje verder. ‘Gruttooo, gruttooo’ ‘gruttooo, gruttooo’ klinkt het nu! Waar ik ook kijk zie ik de Koning van de weide of zoals de Friezen zeggen: Kening fan ‘e Greide, de grutto. Na een lange reis is hij eindelijk weer terug in ons kleine kikkerlandje!

Tureluren turen
Naast de grutto zie ik ook de kievit en de tuleluur door mijn verrekijker. Wat een geweldige ochtend, dit belooft veel goeds voor aankomend seizoen van Waar is dat beestje! Nadat ik nog enkele opnames heb gemaakt ga ik weer naar huis, vlak voordat ik thuis ben hoor ik ineens ‘tjiftjaf-tjiftjaf-tjiftjaf’. Nu weet ik het zeker: de lente begint!

The following two tabs change content below.

Reespons

Reespons is jager en vlogger. Gewapend met zijn camera kom je hem overal tegen. Hij geeft je een kijkje in de keuken van jacht, wildbeheer en schadebestrijding. Hij herkent het geslacht en leeftijd van een ree op grote afstand of een vogel aan zijn vleugelslag. Als je zin hebt in een stukje gans voor op je barbecue moet je bij Reespons zijn. Bovenaan zijn bucketlist staat de visarend.

Roep maar raak!